Tramp otpušta i savjetnika za nacionalnu sigurnost

Tramp namjerava otpustiti Mekmastera sa kojim se nikada nije dobro slagao, ali je spreman pričekati jer ne želi poniziti generala sa tri zvjezdice i želi biti siguran da je našao solidnog nasljednika, piše Post
1 komentar(a)
Herbert Rejmond (H.R.) Mekmaster, Foto: Beta-AP
Herbert Rejmond (H.R.) Mekmaster, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.03.2018. 09:29h

Donald Tramp donio je odluku da otpusti svojeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Herbert Rejmond Mekmastera, tvrdi u četvrtak uveče Vašington Post, dodajući kako američki predsjednik predviđa otarasiti se i drugih visokih dužnosnika nakon spektakularnog otkaza državnom sekretaru.

Glasine o mogućem otpuštanju generala Mekmastera već nedjeljama kruže američkim medijima. No, ovog puta Tramp je odlučan da ga se riješi "i aktivno razgovara o potencijalnim zamjenama", tvrdi Vašington Post pozivajući se na pet "izvora obaviještenih o tim planovima". CNN se takođe poziva na više izvora koji su potvrdili ovu informaciju.

Tramp namjerava otpustiti Mekmastera sa kojim se nikada nije dobro slagao, ali je spreman pričekati jer ne želi poniziti generala sa tri zvjezdice i želi biti siguran da je našao solidnog nasljednika, piše Post.

Upitana o informaciji iz Vašington Posta, portparolka Bijele kuće Sara Sanders izjavila je da nije došlo do promjena u Nacionalnom vijeću sigurnosti, ali se nije izjasnila o mogućnosti da do njih uskoro dođe, prenosi agencija Hina.

Bonus video: