E. DŽIN KEROL DALA INTERVJU ZA NEDJELJNIK "NJUJORK"

Urednica tvrdi da ju je Tramp silovao 1990-ih

Ona objašnjava da u to vrijeme nije podnijela tužbu zbog straha od odmazde, ali da je o tome razgovarala s dvije novinarke koje su obje potvrdile "Njujorku" da su čule istu verziju priče koju je urednica sada ispričala za nedjeljnik
6407 pregleda 12 komentar(a)
Tramp, Foto: Reuters
Tramp, Foto: Reuters

Ugledna urednica američke verzije magazina za žene "El" tvrdi u intervjuu za nedjeljnik "Njujork", objavljenom u petak, da ju je 1995. ili 1996. godine Donald Tramp silovao u jednoj luksuznoj njujorškoj robnoj kući.

Sada 75-godišnja E. Džin Kerol kaže da se srela s tim nekadašnjim investitorom za nekretnine jer ga je poznavala na ulazu u robnu kuću "Bergdorf Gudman", u prestižnom dijelu Menhetna.

Tramp ju je zamolio da mu pomogne da nađe poklon "za jednu ženu", što je ona prihvatila, ali je potom otkrila da je ta žena - ona.

Budući predsjednik Sjedinjenih Američkih Država ju je tada zamolio da izabere nešto od donjeg rublja i krenuo s njom u kabinu za probu, što je urednica, kaže, najprije shvatila kao šalu.

Onda se Tramp s njom zaključao u kabini, poljubio je silom, a zatim je silovao.

Kerol se međutim ubrzo oslobodila napadača i pobjegla.

Ona objašnjava da u to vrijeme nije podnijela tužbu zbog straha od odmazde, ali da je o tome razgovarala s dvije novinarke koje su obje potvrdile "Njujorku" da su čule istu verziju priče koju je urednica sada ispričala za nedjeljnik.

Već je 15 žena optužilo Donalda Trampa da ih je seksualno zlostavljao, što je on odbacio.

Pored intervjua, urednica je svoje svjedočenje iznijela u autobiografskoj knjizi "Za šta nam trebaju muškarci? Skromni predlog" ("What Do We Need Men For? A Modest Proposal"), u kojoj piše da je bila žrtva napada i drugih muškaraca.

Početkom oktobra 2016. godine, nekoliko dana prije predsjedničkih izbora, "Vašington post" je objavio video-snimak iz 2005. godine u kojem se čuje kako Donald Tramp ponižavajuće govori o ženama.

Tramp se hvali da grli i dodiruje žene onako kako on želi, što može predstavljati seksualno uznemiravanje.