U SKLADIŠTU U KENTAKIJU

VIDEO Udar munje izazvao požar: Uništeno 45.000 tona burbona "Džim Bim"

Ipak, kako navode ljubitelji burbona, gubitak 45.000 tona pića je ništa u odnosu na 3,3 miliona tona burbona pohranjenih u skladištima kompanije u Kentakiju, tako da ne bi trebalo da bude problema u snabdijevanju
3918 pregleda 2 komentar(a)
Požar u skladištu burbona u američkoj državi Kentaki, Foto: Reuters
Požar u skladištu burbona u američkoj državi Kentaki, Foto: Reuters

Požar izazvan udarom munje u skladištu u američkoj državi Kentaki uništio je 45.000 tona burbona "Džim Bim", saopštila je kompanija koja proizvodi to piće.

"U uništenom skladištu je bilo 45.000 tona relativno mladog burbona marke 'Džim Bim'", navela je na Tviteru kompanija Bim Santori (Beam Suntory).

Navedeno je da nije bilo povrijeđenih, a da je požar po svoj prilici izazvao udar munje.

Ipak, kako navode ljubitelji burbona, gubitak 45.000 tona pića je ništa u odnosu na 3,3 miliona tona burbona pohranjenih u skladištima kompanije u Kentakiju, tako da ne bi trebalo da bude problema u snabdijevanju.

I kompanija je navela da ponuda "Džim Bima" neće biti pogođena, "imajući u vidu starost" burbona koji je nestao u plamenu.

Japanska firma za proizvodnju alkoholnih pića Santori holdings je 2014. kupila američki Bim za 16 milijardi dolara u jodnoj od najvećih kupovina nekog japanskog preduzeća u inostranstvu.

Ta komapnija sada prodaje, pored ostalog, burbone "Džim Bim" i "Mejkers Mark" i viskije "Čita" i "Toris".