Netanjahu Borisu Džonsonu: Potrebno je zauzeti čvrst stav protiv Irana

U saopštenju Netanjahuovog kabineta navedeno je da su se dvojica lidera "dogovorila da nastave produbljavanje ekonomskih veza, kao i saradnju u inovacijama"
1072 pregleda 0 komentar(a)
Netanjahu i Džonson, Foto: Reuters
Netanjahu i Džonson, Foto: Reuters

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je sinoć svom britanskom kolegi Borisu Džonsonu da je "važno zauzeti čvrst stav protiv Irana".

Bio je to, kako se vjeruje, njihov prvi telefonski razgovor otkako je Džonson preuzeo funkciju premijera 23. jula.

Nakon što je Džonson pobijedio u nadmetanju za rukovodstvo Konzervativne stranke Netanjahu je objavio na Tviteru da mu "od srca čestita" i da očekuje da" blisko sarađuju u suočavanju sa zajedničkim izazovima i iskorišćavanju prilika koje će se ukazati".

Džonsonova vlada se smatra jednom od posebno naklonjenih Izraelu u istoriji Velike Britanije.

U saopštenju Netanjahuovog kabineta navedeno je da su se dvojica lidera "dogovorila da nastave produbljavanje ekonomskih veza, kao i saradnju u inovacijama".

Netanjahu je razgovarao sa Džonsonom o Iranu u vrijeme pojčane napetosti izmedju Londona i Teherana nakon otmice tankera koji plovio pod britanskom zastavom u julu, i pošto su britanske snage zaustavile jedan iranski naftni tanker kraj Gibraltara za koji se sumnjalo da krši sankcije protiv Sirije.

Bonus video: