Moskva: Četiri civila povrijeđena u raketnom napadu na rusku bazu u Siriji

U saopštenju je navedeno da su granate koje su ispalili militanti u pravcu ruske avio-baze Hmejmim pale na selo Ruajsed Afif
1487 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.08.2019. 21:13h

Rusija je danas saopštila da su ekstremisti ispalili tri nenavođene rakete na njenu vazduhoplovnu bazu u Siriji, da su četiri civila povrijeđena i da na objektu nema materijalne štete.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da su rakete pogodile selo u blizini vazduhoplovne baze Hmejmim, na obali Sredozemnog mora.

Napad se dogodio u danu kada je sirijska vojska, koja ima podršku Rusije, objavila da će nastaviti nedavno prekinutu ofanzivu na provinciju Idlib, posljednje uporište pobunjenika, koje optužuje za kršenje uslova primirja.

Primirje koje je stupilo na snagu 1. avgusta označilo je kratko pauzu u tromesečnoj ofanzivi snaga sirijske vlade protiv ekstremista Al Kaide i drugih džihadističkih grupa koje dominiraju provincijom Idlib i okolnim oblastima.

Krajem jula načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general-pukovnik Sergej Rudskoj izjavio je da teroristi nastavljaju sa pokušajima organizovanja napada na Hmejmim.

Prema njegovim riječima, teroristi su pokušali da granatiraju ruske objekte sa teritorije zone deeskalacije Idlib 17. i 21. jula. Sredstva za protivvazdušnu odbranu ruske avio-baze odbile su te napade.

Bonus video: