VODIO NOVO TESTIRANJE

Kim Džong Un nadgledao probno ispaljivanje raketa

Prema navodima Generalštaba južnokorejske vojske u pitanju su dvije balističke rakete kratkog dometa, koje su ispaljene sa sjeveroistoka Sjeverne Koreje. Rakete su letjele oko 400 kilometara prije nego što su pale u Japansko more
662 pregleda 1 komentar(a)
Lansiranje rakete, Foto: AP/KNS/KCNA
Lansiranje rakete, Foto: AP/KNS/KCNA

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un lično je posljednje ispaljivanje raketa koje predstavlja "probu novog oružja", javila je danas sjevernokorejska agencija KCNA.

Kim je "zauzeo posmatračko mjesto i vodio probno ispaljivanje", navela je agencija i dodala da je lider Sjeverne Koreje izrazio "veliko zadovoljstvo" rezultatom.

KCNA nije navela detalje o testiranom oružju.

Prema navodima Generalštaba južnokorejske vojske u pitanju su dvije balističke rakete kratkog dometa, koje su ispaljene sa sjeveroistoka Sjeverne Koreje. Rakete su letjele oko 400 kilometara prije nego što su pale u Japansko more.

To je peta serija ispaljivanja raketa za manje od dvije nedjelje.

Najnovije rakete ispaljene su nekoliko sati pošto je američki predsjednik Donald Tramp izjavio da je dobio "prelijepo pismo" od Kim Džong Una.

Sjeverna Koreja svake godine kritikuje zajedničke vojne vježbe Južne Koreje i SAD ocenjujući da predstavljaju pripremu za enventualnu invaziju njene teritorije, i kao prepreku za nastavak pregovora o njenom nuklearnom programu.

Preporučujemo za Vas