Američke trupe u Poljskoj - dogovoreno gdje, čeka se objava detalja

Vojni sporazum između Poljske i SAD trebalo je da bude dogovoren tokom posjete predsjednika Donalda Trampa, koja je otkazana zbog uragana Dorijan, ali je Balščak rekao da je saglasnost o nekim pitanjim već postignuta
1103 pregleda 0 komentar(a)
Američki vojnik (Ilustracija), Foto: Reuters
Američki vojnik (Ilustracija), Foto: Reuters

Poljska se saglasila sa SAD oko toga gdje će na njenoj teritoriji biti raspoređene dodatne američke trupe, izjavio je poljski ministar odbrane Marijuš Blaščak, prenosi Tanjug.

"Spremni smo da objavimo informaciju o tome gdje će vojnici biti stacionirani", rekao je Blaščak, ne navodeći lokaciju, prenosi Rojters.

Vojni sporazum između Poljske i SAD trebalo je da bude dogovoren tokom posjete predsjednika Donalda Trampa, koja je otkazana zbog uragana Dorijan, ali je Balščak rekao da je saglasnost o nekim pitanjim već postignuta.

Poljska opozicija optužila je vladajuću Partiju prava i pravde da želi da iskoristi Trampovu posjetu kao sredstvo u kampanji za parlamentarne izbore zakazane za 13. oktobar.

Varšava je u junu potpisala sporazum o povećanju američkog prisustva na svojoj teritoriji.

Poljska dijeli granicu sa Rusijom na sjeveroistoku sa ruskom enklavom Kalinjingrad, gdje je Moskva rasporedila napredne rakete iskander, koje mogu da nose nuklearno punjenje.

Bonus video: