Zarif: Svaki napad na Iran će imati za posljedicu "opšti rat"

Odgovornost za subotnji napad su preuzeli jemenski šiitski pobunjenici Huti, i naveli da su to učinili zbog saudijske višegodišnje intervencije u Jemenu u kojoj je stradalo više desetina hiljada ljudi. Međutim, neki eksperti su za Asošiejted pres rekli da projektili korišćeni u napadu nemaju dovoljan domet da iz Jemena stignu do pogođenih ciljeva
1732 pregleda 0 komentar(a)
Zarif, Foto: Evgenia Novozhenina/Reuters
Zarif, Foto: Evgenia Novozhenina/Reuters

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif upozorio je danas da će svaki američki ili saudijski vojni udar na Iran za posljedicu imati "opšti rat".

Zarif je to izjavio u intervjuu Si-En-Enu (CNN).

Ta izjava je data nakon što je američki državni sekretar Majk Pompeo nedavni napad dronovima na saudijska naftna postrojenja nazvao "činom rata".

SAD optužuju Iran da stoji iza tog napada, što Teheran negira.

Odgovornost za subotnji napad su preuzeli jemenski šiitski pobunjenici Huti, i naveli da su to učinili zbog saudijske višegodišnje intervencije u Jemenu u kojoj je stradalo više desetina hiljada ljudi.

Međutim, neki eksperti su za Asošiejted pres rekli da projektili korišćeni u napadu nemaju dovoljan domet da iz Jemena stignu do pogođenih ciljeva.

Bonus video: