OKUPLJENI I PORED ZABRANE NOSILI MASKE

Novi protesti u Hongkongu, bačene zapaljive bombe

Na protestu u Koulunu, koji je policija proglasila nelegalnim, učestvovalo je više hiljada ljudi. Njih je na distanci pratila policija u opremi za razbijanje demonstracija
777 pregleda 0 komentar(a)
Sa protesta u Hongkongu, Foto: Reuters
Sa protesta u Hongkongu, Foto: Reuters

Demonstranti su se danas ponovo okupili na ulicama Hongkonga, prkoseći policijskim upozorenjima da je okupljanje ilegalno.

Policija je saopštila da su izgrednici bacali zapaljive bombe i tako oštetiti i stanicu metroa.

protest Hongkong
Policija bila u opremi za razbijanje demonstracija(Foto: Reuters)

Mitinzi u Koulunu i mali skup penzionera ispred zgrade hongkonške policije predstavljaju nastavak pritiska na šeficu vlade Hongkonga Keri Lam da prihvati zahtjeve demonstranata prije godišnjeg obraćanja u srijedu.

Na protestu u Koulunu, koji je policija proglasila nelegalnim, učestvovalo je više hiljada ljudi. Njih je na distanci pratila policija u opremi za razbijanje demonstracija.

protest Hongkong
Demonstranti nosili maske za lice uprkos zabrani(Foto: Reuters)

Ispred zgrade policije se okupilo oko 200 ljudi, od kojih mnogi u penziji. Taj skup je protekao mirno iako su neki od okupljenih vrijeđali policajce koji nisu intervenisali. Protest je održan i u jednom tržnom centru, takođe uz prisustvo par stotina ljudi.

Većina demonstranata je nosila maske za lice uprkos zabrani donijetoj prošle nedjelje. Za nošenje maske na demonstracijama kazna je godinu dana zatvora.

Policija je na Fejsbuku navela da su demonstranti bacili zapaljive bombe na stanici metroa Koulun i tako "izazvali prijetnju bezbjednosti građana" ali da nije bilo povrijeđenih.

Ipak, sveukupno je na ulicama bilo mnogo manje ljudi nego u nekim od prethodnih protesta.

Galerija

Preporučujemo za Vas