Stejt department: Iran nastavlja svoju nuklearnu ucjenu

Iranski predsjednik Hasan Rohani najavio je juče da će Iran nastaviti aktivnosti na obogaćivanju uranijuma u svojom postrojenju Fordo, 180 kilometara južno od Teherana
467 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iran nastavlja svoju "nuklearnu ucjenu" oživljavanjem aktivnosti na obogaćivanju uranijuma, izjavila je portparolka Stejt departmenta Morgan Ortagus, dodajući da će Vašington nastaviti da vrši "maksimalan pritisak" na Teheran.

"Iran nema vjerodostojan razlog za razvoj programa obogaćivanja uranijuma u postrojenju Fordo ili drugdje. To je jasan pokušaj nuklearne ucjene koji će pogoršati političku i ekonomsku izolaciju", rekla je portparolka.

Ortagus je dodala da ponovno pokretanje programa obogaćivanja uranijuma, koje je u suprotnosti je sa ključnim nuklearnim obavezama Irana, predstavlja "veliki korak u pogrešnom pravcu" i skreće pažnju na rizik koji Iran predstavlja po mir i međunarodnu bezbjednost.

Iranski predsjednik Hasan Rohani najavio je juče da će Iran nastaviti aktivnosti na obogaćivanju uranijuma u svojom postrojenju Fordo, 180 kilometara južno od Teherana.

Bonus video: