NOVA ESKALACIJA NASILJA

Policija u Hongkongu pucala pravim mecima na demonstrante (VIDEO)

Policija je prvi put upotrijebila prave metke u avgustu, kad su ranjena dvojica tinejdžera. Obojica su preživjela
7827 pregleda 2 komentar(a)
Sa protesta u Hongkongu, Foto: Reuters
Sa protesta u Hongkongu, Foto: Reuters

Policija u Hongkongu pucala je u ponedjeljak na demonstrante i ranila jednu osobu, objavili su lokalni mediji i očevici, u novoj eskalaciji nasilja dok antivladini protesti ulaze u šesti mjesec.

Policija je pucala pravim mecima prema građanima u istočnom dijelu ostrva, objavili su lokalni mediji. Cable TV je objavila da je jedan demonstran teško ranjen. Na video-snimcima vidi se ranjeni demonstrant kako leži u lokvi krvi, prenosi Hina.

Bolnički izvori navode da je jedan teško ranjeni 21-godišnjak primljen u bolnicu i da je operisan.

Policija je u izjavi utvrdila da su radikalni demonstranti podigli barikade na više lokacija u gradu, te je pozvala demonstrante da "odmah prestanu s ilegalnim aktivnostima".

Policija je prvi put upotrijebila prave metke pucajući na demonstrante u avgustu, kad su ranjena dvojica tinejdžera. Obojica su preživjela.

Protesti koji su započeli prije više od pet mjeseci ne posustaju. Demonstranti su bijesni zbog kineskog miješanja u slobode u Hongkongu, garantovane u okviru predaje te bivše britanske kolonije matici zemlji 1997. Službena Kina te optužbe odbacuje kao neutemeljene.

Preporučujemo za Vas