DEMONSTRANTI ODBIJALI DA SE POVUKU

UZNEMIRUJUĆE Hongkong: Policija prijeti bojevom municijom, policajac pogođen strijelom

Učesnici protesta počeli su da se povlače ka zgradi Politehničkog univerziteta tek kada je počela da pada noć, strahujući da će se naći u zamci pošto je policija koristila suzavac i približila im se sa suprotne strane
4470 pregleda 1 komentar(a)
Sukob demonstranata i policije u Hongkongu, Foto: Reuters
Sukob demonstranata i policije u Hongkongu, Foto: Reuters

Policija Hongkonga zaprijetila je danas da će odgovoriti bojevom municijom ukoliko učesnici protesta budu koristili smrtonosno oružje i činili druga nasilna djela.

Policija je u saopštenju pozvala demonstrante da prestanu da napadaju policajce smrtonosnim oružjem i dodala da će u suprotnom odgovoriti silom, uz upotrebu bojeve municije.

Ranije danas jedan policajac pogođen je strijelom kada je policija upotrijebila suzavac i vodene topove u pokušaju da rastjera demonstrante koji su okupirali kampus univerziteta.

Na fotografijama, objavljenim na Fejsbuk stranici policije, vidi se da je strijela pogodila policajca u potkoljenicu, nakon čega je on prebačen u bolnicu.

Upozoravamo da je post koji je na Fejsbuku objavila policija Hongkonga uznemirujuć.

Demonstranti su odbijali da se povuku, iako su kamioni s vodenim topovima u pokušaju da se približe demonstrantima prelazili preko cigli koje su oni postaviil.

Učesnici protesta počeli su da se povlače ka zgradi Politehničkog univerziteta tek kada je počela da pada noć, strahujući da će se naći u zamci pošto je policija koristila suzavac i približila im se sa suprotne strane.

Demonstranti su sa krova univerziteta u koji su se zatvorili gađali policiju strijelama i molotovljevim koktelima, prenosi Rojters.

Policija je upotrijebila suzavac i u drugim djelovima Hong Konga, a u nekim distriktima bilo je direktnih sukoba s demonstrantima.

Galerija

Preporučujemo za Vas