Ruše vilu Pabla Eskobara: "Građena krvlju i patnjom nevinih ljudi"

U saopštenju se navodi da je lokalna vlast odustala od ranijeg plana da renovira vilu u kojoj je Eskobar svojevremeno živio i preda je na korištenje Sekretarijatu za sigurnost
168 pregleda 0 komentar(a)
Pablo Eskobar
Pablo Eskobar
Ažurirano: 04.04.2018. 08:34h

Lokalne vlasti u Kolumbiji će srušiti vilu ozloglašenog krijumčara droge Pabla Eskobara u Medeljinu i na njenom mjestu izgraditi park koji će biti posvećen žrtvama sukoba između narko-kartela, javlja agencija Anadolija.

Načelnik opštine Medeljin Federico Gutierrez saopštio je kako je Policijskoj upravi dao nalog za rušenje vile Monaco Apartman i o tome izvijestio i nadležnu Kancelariju za privatno vlasništvo.

U saopštenju se navodi da je lokalna vlast odustala od ranijeg plana da renovira vilu u kojoj je Eskobar svojevremeno živio i preda je na korištenje Sekretarijatu za sigurnost.

Razlog za odustajanje od prvobitnog plana je finansijska neopravdanost projekta.

“Simbole kriminala i zla treba rušiti, a takav slučaj je i s Monaco Apartmanom. Ti objekti su građeni krvlju i patnjom nevinih ljudi“, poručio je načelnik Gutierez.

Tokom rata između narko-kartela u Kolumbiji u periodu od 1989. do 1993. godine ubijeno je više od 5.000 ljudi, a na mjestu Eskobarove medeljinske vile će biti izgrađen park i spomenik posvećen tim žrtvama.

U saopšenju se takođe navodi da će rušenjem kompleksa Monaco Apartman biti okončane i turističke ture koje su tematski rađene za turiste koji su posjećivali Medelin kako bi saznali više o gangsterskom životu Eskobara, vođe Medeljinskog klana koji je ubijen 1993. godine.

Bonus video: