SIRENE ZA UZBUNU NA GOLANSKOJ VISORAVNI

Izrael presreo četiri rakete iz Sirije, eksplozije kod aerodroma u Damasku

Izrael često napada iranske ciljeve u susjednoj Siriji, a prije nedjelju dana je izveo napad iz vazduha na jednog tamošnjeg palestinskog ekstremistu Islamskog džihada, ali je on preživeo napad
789 pregleda 0 komentar(a)
Sirene za raketnu uzbunu oglasile su se na Golanskoj visoravni, Foto: Reuters
Sirene za raketnu uzbunu oglasile su se na Golanskoj visoravni, Foto: Reuters

Izraelska vojska je saopštila da je jutros njen odbrambeni sistem "Gvozdena kupola" presreo četiri rakete ispaljene iz Sirije prema teritoriji Izraela, te da nema materijalne štete.

Sirene za raketnu uzbunu oglasile su se na Golanskoj visoravni.

Komentara iz Sirije nije odmah bilo, navodi AP.

Sirijska državna novinska agencija SANA je izvijestila da su se eksplozije čule kraj međunarodnog aerodroma Damaska, što ukazuje na mogući izraelski osvetnički udar.

Izraelska vojska nije komentarisala eksplozije u Siriji, ali je ministar odbrane Naftali Benet sazvao najviše vojne zvaničnike na sastanak.

Ministar spoljnih poslova Izraela, Izrael Kac je izjavio da će "Izrael djelovati adekvatno".

Izrael često napada iranske ciljeve u susjednoj Siriji, a prije nedjelju dana je izveo napad iz vazduha na jednog tamošnjeg palestinskog ekstremistu Islamskog džihada, ali je on preživeo napad.

Izraelska vojska je uz to u pojasu Gaze ubila komandira Islamskog džihada.

Sudeći po nedavnim izraelskim obavještajnim procjenama, Iran koji podržava palestinski Islamski džihad, odlučio je da oštro odgovori na svaku izraelsku akciju protiv svojih saveznika.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je nedavno rekao će Izrael napadati iranske mete ako Teheran bude djelovao protiv jevrejske države.

Iranske snage imaju baze u Siriji, a Teheran podržava i ekstremiste libanskog Hezbolaha, dok u Gazi novcem i oružjem snabdijeva Islamski džihad, navodi AP.

Preporučujemo za Vas