CNN: Ruski brod izvodi "nebezbjedne manevre" kod američke obale

Ruski nadzorni brod "Viktor Leonov" posljednjih nekoliko dana plovio je obalama Južne Karoline i Floride, rekao je jedan američki zvaničnik
1041 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ruski brod "Viktor Leonov" plovi međunarodnim vodama kraj jugoistočne obale SAD-i pravi "nebezbjedne manevre", izjavili su američki zvaničnici za Si-En-En.

Ruski nadzorni brod "Viktor Leonov" posljednjih nekoliko dana plovio je obalama Južne Karoline i Floride, rekao je jedan američki zvaničnik.

Dodao je da su pokreti broda okarakterisani kao nesigurni jer ne koristi svjetla za uslove slabe vidljivosti i ne reaguje na dozive komercijalnih brodova koji pokušavaju da uspostave svoj položaj kako bi izbjegli potencijalne nesreće.

Zvaničnik američke obalske straže rekao je za Si-En-En da obalska straža emituje "bilten o informacijama o morskoj sigurnosti" kako bi upozorio pomorce u toj oblasti na prisustvo ruskog broda i njegovo ponašanje.

"Viktor Leonov" redovno patrolira u međunarodnim vodama duž istočne obale SAD od 2015. godine. Ruski brod takođe rutinski obilazi i Karibe, Kubu i Trinidad i Tobago.

Bonus video: