TRADICIONALNA BOŽIĆNA PROPOVIJED

Papa: Bog nastavlja da voli svakog čovjeka, čak i najgoreg. Njegova ljubav je bezuslovna i besplatna

Papa je rekao da takva bezuslovna ljubav širi mir i sreću i suprotna je trendu u sadašnjem svijetu gdje sve izgleda odgovara logici davanja da bi se imalo
1514 pregleda 2 komentar(a)
Papa Franjo, Foto: BETA/AP
Papa Franjo, Foto: BETA/AP

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo noćas je u tradicionalnoj Božićnoj propovijedi govorio o bezuslovnoj ljubavi suprotnoj trgovinskoj logici, obraćajući se hiljadama vjernika okupljenih, kao i svake godine, u bazilici Svetog Petra u Rimu.

"Božić nas podsjeća da Bog nastavlja da voli svakog čovjeka, čak i najgoreg. Njegova ljubav je bezuslovna, i besplatna. Čak iako je neko imao pogrešne ideje mogao je da pravi najgore gluposti", rekao je papa koji predvodi 1,3 milijardi katolika u svijetu.

Papa je rekao da takva bezuslovna ljubav širi mir i sreću i suprotna je trendu u sadašnjem svijetu gdje sve izgleda odgovara logici davanja da bi se imalo.

Papa Franjo je takođe pozvao vjernike da ne zaborave da kažu hvala, i rekao da je to "najbolji način da se promijeni svijet".

"Mi se mijenjamo, crkva se mijenja, istorija se mijenja kada mi počnemo, ne da mijenjamo druge nego sami sebe.Ne čekajte da naš bližnji postane dobar da bi mu činili dobro, da crkva bude savršena da bi je voljeli, da nas drugi uvažavaju da bi ih služili. Počnimo prvi", rekao je papa.

Papa Franjo koji je upravo proslavio 83. rođendan, danas će u podne, na Božić prema gregorijanskom kalendaru, uputiti vjernicima okupljenim na Trgu svetog Petra svoju sedmu tradiciionalnu božićnu poruku "Gradu i svijetu" (Urbi et Orbi).