Izrael bombardovao okolinu Damaska: Ima poginulih i ranjenih?

Državna novinska agencija SANA je javila da je sirijska protivvazdušna odbrana oborila većinu raketa u predgrađu glavnog grada i na jugu zemlje, prije nego što su stigle do svojih meta
2210 pregleda 2 komentar(a)
Damask (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Damask (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Izraelski ratni avioni izveli su udare iz vazduha kraj Damaska, ranivši osmoro vojnika, javili su sirijski državni mediji, a opoziciona posmatračka grupa je navela da su ciljane vojne pozicije, kao i borci koji imaju podršku Irana i da je poginulo 12 osoba.

Državna novinska agencija SANA je javila da je sirijska protivvazdušna odbrana oborila većinu raketa u predgrađu glavnog grada i na jugu zemlje, prije nego što su stigle do svojih meta.

Takođe je rečeno da su izraelski ratni avioni ispalili rakete dok su nadletali Golansku visoravan pod okupacijom Izraela i susjedni Liban.

SANA se pozvala na neimenovog vojnog zvaničnika koji je rekao da je osam vojnika ranjeno udarima iz vazduha, dodavši da je pričinjena i materijalna šteta.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja prati sirijski rat preko mreže aktivista na terenu rekla je da se napad dogodio nakon ponoći i da su pogođene vojne pozicije i pripadnici milicije koja ima podršku Irana zapadno i južno od glavnog grada, te vojna baza Mazeh u Damasku.

Opservatorija tvrdi da je je veliki broj raketa pogodio mnogobrojne pozicije u tim područjima i izazvao požar u Naučnom istraživačkom centru u predgrađu Damaska, Džamraji.

Poginulo je 12 sirijskih i nesirijskih borca koji imaju podršku Irana i to u južnom selu Izra i u predgrađu Damaska Kisve na jugu.

Izrael nije odmah ništa komentarisao.