zaoštrili mjere karantina za međunarodne putnike

U Kini tri puta više uvezenih slučajeva koronavirusa nego domaćih

Ovo je treći uzastopni dan da uvozni slučajevi zaraze prelaze broj interno zaraženih
2335 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Pekinga, Foto: AP
Detalj iz Pekinga, Foto: AP

Kina je objavila danas 12 novih uvezenih slučajeva zaraze koronavirusom i samo četiri domaća, a Peking je odlučio da zaoštri mjere karantina za međunarodne putnike.

Zemlja u kojoj je epidemija počela krajem 2019. godine sada ima 123 slučaja zaraze iz inostranstva, a ukupan broj zaraženih 80.860, saopštilo je Minsitarstvo zdravlja.

Četiri nova slučaja zaraze u samoj Kini su u kolijevci virusa Vuhanu, koji je u karantinu od kraja januara.

Ovo je treći uzastopni dan da uvozni slučajevi zaraze prelaze broj interno zaraženih.

Ministarstvo je takođe navelo da je 14 osoba umrlo u posljednja 24 časa, u odnosu na 10 koliko ih je umrlo juče za jedan dan. Od virusa je do sada umrlo 3.213 osoba u Kini, prema zvaničnim ciframa.

Peking je juče objavio da će osobe koje dolaze iz inostranstva u glavni grad od ponedjeljka biti stavljene u centre za karantin.

Do sada je trebalo da putnici iz inostranstva sami sebe stave u karantin dvije nedjelje, međutim od sada izuzev osoba za koje važe posebne okolnosti, svi će biti poslati u posebne karantinske centre.

Snažan pad infekcija u Kini posljednjih nedjelja u suprotnosti je sa rasplamsavanjem epidemije drugdje u svijetu, posebno u Evropi. U Italiji je juče javljeno da je u posljednja 24 časa umrlo 368 ljud, što je daleko više od dnevnog broja umrlih u Kini čak i na vrhuncu epidemije.

Preporučujemo za Vas