Dva radnika zaražena a Amazon ne zatvara centre

Amazon navodi kako je rekao "nekolicini" zaposlenih koji su bili u "bliskom" kontaktu sa tim radnikom da ostanu kod kuće 14 dana, kao i da će za to vrijeme biti plaćani
3142 pregleda 0 komentar(a)
Amazon, Foto: AP
Amazon, Foto: AP

Kompanija Amazon potvrdila je dva nova slučaja zaraze koronavirusom u svojim objektima u Sjedinjenim Državama, u Mičigenu i Oklahomi.

Međutim, Amazon neće zatvoriti svoje centre u kojima je došlo do infekcije jer se suočava sa povećanom potražnjom za isporukama robe uslijed izbijanja epidemije, piše "Fajnenšel tajms".

Do toga je došlo nakon što je grupa senatora SAD izrazila svoju zabrinutost Džefu Bezosu u vezi sa bezbjednošću Amazonovih procesa unutar kompanije zbog epidemije, a potencijalno i za potrošače.

Jedan radnik iz centra za sortiranje u Braunstounu u Mičigenu posljednji put je bio na radnom mjestu 16 marta, ali je sada u karantinu i ukazuje mu se medicinska pomoć, potvrdio je Amazon nakon što ga je FT kontaktirao. Kako su naveli iz kompanije, radnik u tom periodu prima punu platu.

Amazon navodi kako je rekao "nekolicini" zaposlenih koji su bili u "bliskom" kontaktu sa tim radnikom da ostanu kod kuće 14 dana, kao i da će za to vrijeme biti plaćani.

Prema nekim procjenama, u tom centru za sortiranje ima oko 300 zaposlenih, piše FT.

Bonus video: