TELEFONSKI RAZGOVOR

Tramp i Erdogan pozvali na prekide vatre u Siriji i Libiji

Predsjednici SAD i Turske su prije mjesec dana pozvali Siriju i Rusiju da obustave ofanzivu u sirijskoj provinciji Idlib
2094 pregleda 0 komentar(a)
Tramp i Erdogan, Foto: AP, AP, AP
Tramp i Erdogan, Foto: AP, AP, AP

Predsjednici SAD i Turske, Donald Tramp i Redžep Tajip Erdogan složili su se tokom telefonskog razgovora o važnosti da zemlje u konfliktu, kao što su Sirija i Libija, uvedu prekide vatre tokom svjetske krize koronavirusa, saopštila je danas Bijela kuća. 

"Predsjednici Tramp i Erdogan su se složili da je sad važnije nego ikada da zemlje u konfliktu, posebno Sirija i Libija, uvedu prekide vatre i rade na rješenju. Tramp i Erdogan su se takođe dogovorili da zajedno djeluju u međunarodnoj kampanji borbe protiv virusa i u podršci svjetskoj privredi", navodi se u saopštenju. 

Predsjednici SAD i Turske su prije mjesec dana pozvali Siriju i Rusiju da obustave ofanzivu u sirijskoj provinciji Idlib. 

Posljednjih dana se zbog pandemije koronavirusa pominju prekidi vatre na Filipinima, u Kamerunu, Jemenu i Siriji, nakon što je generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao na prekid vatre na svjetskom nivou.