IZDAO NAREĐENJA

Duterte: Policija će pucati na one koji budu pravili nerede i kršili mjere

Filipini su registrovali 2.311 zaraženih od kojih je 96 umrlo od posledica koronavirusa u toj zemlji, u kojoj se očekuje porast zaraženih nakon pristizanja testova i otvaranja laboratorija
2501 pregleda 1 komentar(a)
Rodrigo Duterte, Foto: AP
Rodrigo Duterte, Foto: AP

Predsjednik Filipina Rodrigo Duterte zaprijetio je tokom televizijskog govora da će dozvoliti policijskim snagama da pucaju na ljude koji prave nerede i krše mjere za suzbijanje koronavirusa, kao i da će zaustaviti masovnu pomoć u hrani i novcu.

Duterte je u srijedu uveče izdao upozorenja nekoliko sati nakon što je policija razbila miting ljudi koji su tražili pomoć u hrani i uhapsila 21 osobu u gradu Kezon.

On je izjavio da će "narediti policiji i vojsci da pucaju u slučaju nevolje i u situaciji gdje je njihov život ugrožen", dodajući da se epidemija virusa pogoršava.

Predsjednik je takođe rekao da će zatražiti od policije da kazni otrovnim hemikalijama ljude koji napadnu doktore i zdravstvene radnike, tako što će ih počinioci udisati izolovani ili će biti natjerani da ih popiju.

Usljed kašnjenja i pritužbi na raspodjelu obećanih paketa pomoći u novcu i hrani, Duterte je prebacio odgovornost sa političara na odjeljenje zaduženo za to koje vodi bivši general i upozorio da će biti oštar prema onima koji kradu pomoć.

Filipini su registrovali 2.311 zaraženih od kojih je 96 umrlo od posledica koronavirusa u toj zemlji, u kojoj se očekuje porast zaraženih nakon pristizanja testova i otvaranja laboratorija.