Bajden ne odbacuje mogućnost održavanja konvencije demokrata preko video veze

Demokratska konvencija je trebalo da okupi hiljade učesnika od 13. do 16. jula u Milvokiju, u državi Viskonsin. Partija je ranije objavila da pomera taj datum za 17. avgust, u istom gradu
976 pregleda 0 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters, Reuters
Bajden, Foto: Reuters, Reuters

Džo Bajden, koji ima najveće šanse da bude predsjednički kandidat američkih demokrata, danas nije odbacio mogućnost da konvencija njegove stranke na kojoj se definitivno određuje kandidat bude održana virtuelno.

Zbog epidemije koronavirusa taj veliki ljetnji skup mogao bi da se pretvori u događaj prenošen onlajn, rekao je Bajden, bivši potpresjednik SAD za vrijeme Baraka Obame.

"Treba da imamo konvenciju. Moglo bi da se desi da to bude video-konvencija", rekao je Bajden za televiziju ABC.

Ukoliko pandemija nije savladana moglo bi da bude nemoguće da se okupi 10, 20 ili 30.000 ljudi na istom mjestu, rekao je Bajden.

Demokratska konvencija je trebalo da okupi hiljade učesnika od 13. do 16. jula u Milvokiju, u državi Viskonsin. Partija je ranije objavila da pomera taj datum za 17. avgust, u istom gradu.

Pandemija koronavirusa je poremetila kampanju za američke predsjedničke izbore koji se održavaju u novembru i zbog toga su unutarpartijski izbori demokrata za predsjedničkog kandidata odloženi kao i njihova konvencija.

Demokrate treba da izaberu između Bajdena i Bernija Sandersa ko će se na izborima boriti protiv aktuelnog predsjednika Donalda Trampa koji se kandiduje za drugi mandat.

Već od sredine marta ni demokrate ni Tramp nemaju predizborne mitinge što je uobičajeno u ovo vrijeme pred izbore za šefa Bijele kuće.

Bonus video: