Trampovo prikupljanje sredstava za izbore usporilo, ali i dalje rekordno veliko

Iznos prikupljenih sredstava u martu, usljed slabljenja nacionalne ekonomije za vrijeme pandemije, bio je preko 63 miliona dolara što predstavlja pad u odnosu na februar za više od 86 miliona, ali to i dalje ne smanjuje veliku prednost Trampa u odnosu na demokrate
584 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: AP/Evan Vucci
Donald Tramp, Foto: AP/Evan Vucci

Rekordni tempo prikupljanja sredstava za predsjedničke izbore u SAD aktuelnog predjsednika Donalda Trampa blago je opao usljed izbijanja pandemije koronavirusa, ali republikanci i pored toga imaju ogromnu novčanu prednost u odnosu na demokrate, piše danas agencija AP.

Sektor za kampanju za reizbor Trampa i Republički nacionalni komitet prikupili su više od 212 miliona dolara u prvom kvartalu 2020, prema podacima prvi put dobijenim od AP, pa je ukupan iznos veći od 677 miliona dolara prikupljenih od 2017. godine.

Planirano je da se u kampanji prikupi više od milijardu dolara.

Iznos prikupljenih sredstava u martu, usljed slabljenja nacionalne ekonomije za vrijeme pandemije, bio je preko 63 miliona dolara što predstavlja pad u odnosu na februar za više od 86 miliona, ali to i dalje ne smanjuje veliku prednost Trampa u odnosu na demokrate.

Tramp je svoje poslednje tradicionalno prikupljanje sredstava organizovao 9. marta na Floridi, a poslednji skup 2. marta u Šarlotu, gradu koji je trebalo da bude domaćin republikanske konvencije krajem avgusta.

Pandemija je promenila tradicionalnu kampanju i prikupljanje sredstava primoravši republikance da sredstva prikupljaju digitalnim i drugim načinima.

Kako bi se popunila praznina, Trampova kampanja počela je da se vodi dnevnim video strimovima u kojima su Tramp i sektor zadužen za njegovu kampanju nastavili digitalnim putem da traže podršku i zahtijevaju prikupljanje sredstava za izbore.

Bonus video: