SZO zabrinuta zbog povećanja broja slučajeva koronavirusa u Japanu

U Japanu, prema zvaničnim podacima, ukupno je inficirano virusom kovid-19 11.135 osoba, a preminulo je 263
1318 pregleda 0 komentar(a)
Koronavirus, Foto: AP, AP, AP, AP, AP, AP
Koronavirus, Foto: AP, AP, AP, AP, AP, AP
Ažurirano: 21.04.2020. 08:50h

Svjetska zdravstvena organizacija jeste zabrinuta zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom u Japanu, navodi Rojters.

Međutim, u Japanu još nema područja koja registruju ogroman broj obolejlih, rekao je Takeši Kasai, regionalni diretkor SZO za Zapadni Pacifik, na konferenciji za novinare.

Japan je, za sada, izbjegao sudbinu mnogih zemlalja koje su bile pogođene eksplozivnim porastom broja oboljelih, mada je, kako prenosi Rojters, postepen porast inficiranih dovodio u sumnju da li je testiran dovoljan broj građana.

U Japanu, prema zvaničnim podacima, ukupno je inficirano virusom kovid-19 11.135 osoba, a preminulo je 263.

Japanski premijer Šinzo Abe izrazio je danas zabrinutost da Japanci ne poštuju mjere socijalnog distanciranja koliko bi trebalo tokom vanrednog stanja proglašenog prije dvije nedelje.

Abe je apelovao na građane da učine više kako bi se spriječilo da se u jeku epidemije novog koronavirusa japanski zdravstveni sistem uruši.

Podaci pokazuju da kretanje ljudi nije bilo toliko smanjeno na glavnim željezničkim stanicama, a još manje u centralnim gradskim kvartovima gdje su restorani i prodavnice i dalje otvoreni.

"Molim vas da izbjegavate putovanja van grada", rekao je danas Abe.

Premijer je dodao da su bolnice preopterećene i apelovao na Japance da saradjuju.

Bonus video: