Meksiko: U padu vojnog helikoptera 13 stradalih

Helikopter, u kojem su se nalazili meksički ministar unutrašnjih poslova i guverner Oahake, pao je na dva kombija na polju dok je pokušavao da sleti
0 komentar(a)
Meksiko helikopter, Foto: Reuters
Meksiko helikopter, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.02.2018. 20:06h

Najmanje trinaest osoba, među kojima je troje djece, poginulo je kada se u gradu u Oahaki, saveznoj državi na jugu Meksika, srušio vojni helikopter u kojem su se nalazila i dvojica visokih zvaničnika koji su procjenjivali štetu od nedavnog snažnog zemljotresa.

Helikopter, u kojem su se nalazili meksički ministar unutrašnjih poslova i guverner Oahake, pao je na dva kombija na polju, dok je pokušavao da sleti u mjestu Santijago Hamiltepek.

Kako prenosi AP, zvaničnici su preživjeli, ali je dvanaest osoba poginulo na licu mjesta, dok je jedna preminula kasnije u bolnici, navodi se u saopštenju kancelarije državnog tužioca Oahake.

Pored toga, u padu helikoptera je povrijeđeno je petnaest osoba.

Predsjednik Meksika Enrike Penja Nijeto naveo je na Tviteru da su oba zvaničnika i posada helikoptera dobro, dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da su oni lakše povrijeđeni.

U snažnom zemljotresu jačine 7,2 stepeni Rihtera, koji je u petak pogodio južni dio Meksika, oštećeno je najmanje pedeset kuća, a milion ljudi je ostalo bez struje.

Bonus video: