Sirija: Preko 20 mrtvih u eksploziji kamiona cistjerne

Kamion cistjerna na kome je bila bomba eksplodirao je na pijaci i tada su ubijene 22 osobe, a najmanje 27 je povrijeđeno, navela je Opservatorija, dodajući da je među poginulim i šest sirijskih boraca povezanih sa Ankarom
463 pregleda 0 komentar(a)
Sirija, Foto: Shutterstock
Sirija, Foto: Shutterstock

Više od 20 ljudi, civila i boraca, poginulo je danas u eksploziji kamiona cistjerne u sjevernom sirijskom gradu Afrinu koji je pod kontrolom turskih snaga i njihovih sirijskih saveznika, javila je nevladina sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Kamion cistjerna na kome je bila bomba eksplodirao je na pijaci i tada su ubijene 22 osobe, a najmanje 27 je povrijeđeno, navela je Opservatorija, dodajući da je među poginulim i šest sirijskih boraca povezanih sa Ankarom.

Turska agencija Anadolija javlja pozivajući se na neimenovane bezbjednosne zvaničnike da se vjeruje da su napad izveli sirijski kurdski borci povezani sa kurdskim militantima koji se bore u Turskoj, prenosi agencija AP.

Turska i saveznički sirijski borci zauzeli su Afrin 2018. godine u vojnoj operaciji kada su izbačeni lokalni kurdski borci, a hiljade Kurda je raseljeno.

Ankara smatra kurdske borce, koji su pod kontrolom držali Afrin, teroristima. Od kada ih je proterala dogodio se niz napada na turske mete u toj oblasti.

Turska podržava sirijisku opoziciju u ratu protiv predsednika Bašara al Asada ali se udružila sa Rusijom da obezbedi i nadgleda lokalna primirja u Siriji.

Bonus video: