Kina: SAD da prestanu sa dezinformacijama, napadi taktika Republikanaca pred izbore

"Gospodin Pompeo ne može predstaviti dokaze jer ih nema, ovim pitanjem treba da se bave naučnici, a ne političari", kazala je portparolka kineskog ministarstva vanjskih poslova
1328 pregleda 0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: AP
Donald Tramp, Foto: AP
Ažurirano: 06.05.2020. 18:52h

Kineske vlasti poručile su da su optužbe američkog državnog sekretara Majka Pompea i predsjednika SAD Donalda Trampa, da je novi koronavirus pušten iz laboratorije u Vuhanu, politička strategija Republikanaca u susret predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Državama, prenosi CNN.

"Pozivamo SAD da prestanu sa širenjem dezinformacija i dovođenjem međunarodne javnosti u zabludu. Trebalo bi da se pozabave svojim problemima i pandemijom u svojoj državi", poručila je portparolka kineskog ministarstva vanjskih poslova, Hua Chunying.

"Gospodin Pompeo ne može predstaviti dokaze jer ih nema, ovim pitanjem treba da se bave naučnici, a ne političari", dodala je Hua.

Istakla je i da su neosnovane optužbe da Kina profitira na virusu, dodavši da je ta zemlja do 1. maja snabdjela SAD sa 5,3 milijardi maski i 330 miliona zaštitnih rukavica, 38,8 miliona odijela, 5.98 miliona naočara i i 7,5 hiljada respiratora.

Bonus video: