"DOĆI ĆE NA POSAO"

Bijela kuća demantuje da je potpredsjednik Majk Pens u karantinu

"Potpredsjednik Pens nastaviće da slijedi savjete medicinskog tima Bijele kuće i nije u karantinu", rekao je Portparol američkog potpredsjednika Devin O'Mali
1304 pregleda 0 komentar(a)
Pens, Foto: AP
Pens, Foto: AP
Ažurirano: 11.05.2020. 09:41h

Bijela kuća demantovala je informacije da je potpredsjednik SAD Majk Pens stavljen u karantin poslije otkrića da je jedna njegova saradnica zaražena koronavirusom.

Portparol američkog potpredsjednika Devin O'Mali rekao je u saopštenju da će Pens doći na posao u ponedjeljak kao obično pošto ima negativne testove na koronavirus svaki dan.

"Potpredsjednik Pens nastaviće da slijedi savjete medicinskog tima Bijele kuće i nije u karantinu", rekao je on.

Pensovoj portparolki Kejti Miler u petak je konstatovano da je zaražena koronavirusom, ona je drugi slučaj u Bijeloj kući poslije marinca u službi predsjednika Donalda Trampa koji je testiran pozitivno prethodnog dana.

Pens i Tramp se testiraju svaki dan na koronavirus.

Tri člana tima Bijele kuće za borbu protiv koronavirusa ostaju u izolaciji zbog moguće izloženosti virusu, javili su u subotu američki mediji.

Pod mjerom izolacije su epidemiolog Entoni Fauči, direktor Centra za prevenciju zaraznih bolesti (CDC) Robert Redfild i direktor Savezne uprave za ljekove (FDA) Stiven Han.

U epidemiji je u SAD umrlo gotovo 80.000 ljudi, prema podacima referentnog univerziteta Džons Hopkins.

Preporučujemo za Vas