PRILOKOM POSJETE FABRICI FORD

Tramp ponovo odbio da nosi masku

Javni tužilac države Mičigen Dana Nesel prokomentarisala je da će, ukoliko predsjedik ubuduće ne bude nosio masku, država Mičigen tražiti da ne dolazi ni u jednu kompaniju
761 pregleda 0 komentar(a)
Ne želi da ga mediji snimaju sa maskom, Foto: AP
Ne želi da ga mediji snimaju sa maskom, Foto: AP

Tokom posjete fabrici Ford u Ipsilantiju u državi Mičigen, američki predsjednik Donald Tramp odbio je da nosi zaštitnu masku.

To je u suprotnosti sa obaveznim nošenjem maske za sve koji uđu u bilo koji javni prostor u državi, uključujući i kompaniju Ford, izvjestio je CNN.

Iako je kompanija upoznala službu protokola Bijele kuće sa ovim internim propisom, iz predsjedničke administracije je stigao odgovor da Bijela kuća ima svoje bezbjednosne protokole i sama odlučuje o njima.

Neimenovani izvor CNN tvrdi da je predsjednik odbio da nosi zaštitnu masku samo kada su u njegovoj blizini bile televizijske kamere.

Na pitanje zašto ne nosi masku pred kamerama, Tramp je odgovorio da "neće štampi da dozvoli da uživa gledajući ga sa maskom".

Javni tužilac države Mičigen Dana Nesel prokomentarisala je da će, ukoliko predsjedik ubuduće ne bude nosio masku, država Mičigen tražiti da ne dolazi ni u jednu kompaniju.