NAVODNO ZBOG STRAHA OD KORONAVIRUSA

Gdje je Kim Džong Un: Lider Sjeverne Koreje rijetko se pojavljuje u javnosti

Ovo neuobičajeno odsustvo iz javnog života sjevernokorejskog predsednika počelo je neposredno nakon uvođenja vanrednih mera zbog pandemije koronavirusa, iako Pjongjang tvrdi da u Sjevernoj Koreji nema obolelih od kovida 19, navodi Rojters
989 pregleda 1 komentar(a)
Kim Džong un, Foto: AP
Kim Džong un, Foto: AP
Ažurirano: 22.05.2020. 15:16h

Kim Džong Un se veoma rijetko pojavljivao u protekla dva mjeseca, a u posljednje tri nedjelje državni mediji nisu izvještavali o njegovom prisustvu u javnosti.

Ovo neuobičajeno odsustvo iz javnog života sjevernokorejskog predsednika počelo je neposredno nakon uvođenja vanrednih mera zbog pandemije koronavirusa, iako Pjongjang tvrdi da u Sjevernoj Koreji nema obolelih od kovida 19, navodi Rojters.

"Ovo nije normalno stanje", ocijenio je Čad O'' Kerol, prvi čovek organizacije koja nadzire situaciju u Sjevernoj Koreji.

Južnokorejski zvaničnici smatraju da je predostrožnost zbog korona virusa vjerovatni razlog za ograničeno pojavljivanje Kima u javnosti.

Neimenovani, zvanični izvor Rojtersa u Seulu kaže da Kim vjerovatno rukovodi zemljom iz svoje omiljene vile u Vonsanu, dok južnokorejska obavještajna agencija tvrdi da se Kim podvrgao operaciji članka.

Preporučujemo za Vas