NEZADOVOLJSTVO ZBOG POLICIJSKE BRUTALNOSTI

Protest u Meskiku: Demonstranti gađali ambasadu SAD, uhapšeni policajci

Demonstranti su zahtjevali da vlasti preuzmu odgovornost za smrt Ðovanija Lopeza koji je prošlog mjeseca smrtno stradao u policijskom pritvoru u Gvadalahari, država Halisko na jugozapadu Meksika

1264 pregleda 0 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Beta/AP
Sa protesta, Foto: Beta/AP

Tokom protesta u Meksiko Sitiju zbog policijske brutalnosti, demonstranti su gađali kamenjem zgradu ambasade SAD u Meksiku.

Istovremeno, vlasti su uhapsile trojicu policajaca kako bi umanjile ogorčenostm i bijes građana zbog smrti mladića u policijskom pritvoru u Gvadalahari, izvijestio je Rojters.

Demonstranti su zahtjevali da vlasti preuzmu odgovornost za smrt Ðovanija Lopeza koji je prošlog mjeseca smrtno stradao u policijskom pritvoru u Gvadalahari, država Halisko na jugozapadu Meksika.

Sa protesta
Sa protestafoto: Beta/AP

Okolnosti Lopezove smrti su nerazjašnjene, ali na snimku koji je distribuiran na drušrtvenim mrežama se vidi kako policija hapsi mladića koji je identifikovan kao Lopez.

Nezvanično, Lopez je uhapšen jer nije nosio zaštitnu masku, zbog čega su i u Gvadalahari demonstranti ponovo izašli na ulice, ali u nešto manjem broju nego u četvrtak, kada su nezadovoljni i bijesni tokom protesta zapalili jednog policajca i uništavali policijska vozila i objekte.

Javni tužilac u regionu Halisko Herardo Solis izjavio je da su trojica policajaca lišena slobode zbog Lopezove smrti.

Preporučujemo za Vas