U Tel Avivu protest protiv Netanjahuovog plana aneksije dijela Zapadne obale

Palestinci teže da osnuju svoju državu na čitavoj Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu, teritorijama koje je Izrael osvojio u ratu 1967. godine i da se više od 700.000 jevrejskih naseljenika evakuiše sa tih teritorija

1342 pregleda 0 komentar(a)
Protest u Tel Avivu, Foto: AP
Protest u Tel Avivu, Foto: AP
Ažurirano: 06.06.2020. 21:55h

Nekoliko hiljada ljudi protestovalo je danas u Tel Avivu protiv plana izraelskog premijera Benjamina Netanjahua o pripajanju dijela Zapadne obale, što predstavlja aneksiju dijela zemlje koju Palestinci žele za svoju državu, prenijela je danas agencija Rojters na Tviteru.

Demonstranti su imali maske i poštovali su fizičko odstojanje u okviru zaštitnih mjera od koronavirusa, a nosili su transparent "Ne aneksiji, Ne okupaciji, Da miru i demokratiji".

Palestinci teže da osnuju svoju državu na čitavoj Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu, teritorijama koje je Izrael osvojio u ratu 1967. godine i da se više od 700.000 jevrejskih naseljenika evakuiše sa tih teritorija.

Netanjahu obećao je da će u julu započeti jednostranu aneksiju oko 30 odsto Zapadne obale. SAD podržavaju aneksiju na osnovu mirovnog plana za Bliski istok koji je 28. januara predstavio američki predsednik Donald Tramp. Palestinci su taj plan u potpunosti odbacili.

Bonus video: