Bježao od psa pa upao u bunar: Turista na Baliju izvučen poslije šest dana

Roberts Džejkob Metjus (29), upao je u skoro prazan betonski bunar dubok četiri metra i nije mogao da izađe šest dana sve dok ga u subotu nije čuo mještanin jednog sela na indonežanskom turističkom ostrvu kako doziva u pomoć, saopštila je policija

2887 pregleda 1 komentar(a)
Spasioci nose povrijeđenog Metjusa, Foto: AP
Spasioci nose povrijeđenog Metjusa, Foto: AP

Ukrajinac koji je pao u bunar i slomio nogu bježeći od psa na ostrvu Bali spašen je poslije skoro nedjelju dana, saopštila je danas policija.

Roberts Džejkob Metjus (29), upao je u skoro prazan betonski bunar dubok četiri metra i nije mogao da izađe šest dana sve dok ga u subotu nije čuo mještanin jednog sela na indonežanskom turističkom ostrvu kako doziva u pomoć, saopštila je policija.

On je obavijestio ostale mještane, koji su Robertsu pokušali da konopcem spuste hranu i vodu, ali on zbog povrede nije moglo da se pomjera.

Šef policije rekao je da je Robertsa iz bunara izvukao spasilac lokalne agencije u subotu a zatim je prebačen obližnju bolnicu.

"Vlastima je rekao da je bježao od psa koji ga je progonio. Preživio je samo pijući vodu iz bunara", rekao je šef policije.

On je naveo da se Roberts od marta odmara na Baliju, ima ukrajinski pasoš i vozačku dozvolu Velike Britanije.

Bali je zbog epidemije koronavirusa već dva mjeseca u karantinu.

Bonus video: