Putin: Protesti u SAD odraz duboke unutrašnje krize

"Ono što se dešava tamo (u SAD) je odraz duboke unutrašnje krize. U stvari to posmatramo već duže vrijeme, od dolaska predsjednika (Donalda Trampa) na vlast kada je pobijedio na apsolutno očigledan način, demokratski način", rekao je Putin u intervjuu za javnu televiziju Rosija 1 (Rossia)

1700 pregleda 3 komentar(a)
Putin, Foto: AP
Putin, Foto: AP

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je danas da su protesti protiv rasizma i policijskog nasilja u SAD "odraz duboke unutrašnje krize" u toj zemlji.

"Ono što se dešava tamo (u SAD) je odraz duboke unutrašnje krize. U stvari to posmatramo već duže vrijeme, od dolaska predsjednika (Donalda Trampa) na vlast kada je pobijedio na apsolutno očigledan način, demokratski način", rekao je Putin u intervjuu za javnu televiziju Rosija 1 (Rossia).

Putin je rekao da je tabor koji je izgubio izbore "izmislio svakakve priče kako bi doveo u pitanje legitimitet" Donalda Trampa.

Posle Trampovog izbora 2016. godine, uslijedile su optužbe o ruskom miješanju u izbore u Trampovu korist, što je Rusija žestoko demantovala.

Putin je ocijenio da je borba protiv koronavirusa "stavila u prvi plan opšte probleme sa kojima se suočavaju SAD".

Bonus video: