Južna Koreja zatražila od SAD-a da oživi pregovore sa Sjevernom Korejom

Zamjenik američkog državnog sekretara i visoki američki zvaničnik za Sjevernu Koreju bio je u utorak na razgovorima u Seulu, a kasnije danas trebalo bi da otputuje u Japan

1602 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Južna Koreja je danas zatražila od gostujućeg visokog američkog izaslanika, Stivena Bigana, da pokuša da oživi zastoj diplomatskih pregovora sa Sjevernom Korejom, koja je odbila da nastavi razgovore zbog "neprijateljske američke politike".

Zamjenik američkog državnog sekretara i visoki američki zvaničnik za Sjevernu Koreju bio je u utorak na razgovorima u Seulu, a kasnije danas trebalo bi da otputuje u Japan.

Tokom sastanka sa novoimenovanim savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Južne Koreje, Su Hunom, Bigan je naglasio važnost nastavka razgovora između Vašingtona i Pjongjanga i saglasnost o održanju bliskih veza sa Seulom, saopštili su iz Plave kuće.

Su cijeni Biganove napore o ponovnom pokretanju američko-sjevernokorejske diplomatije i traži nastavak tih napora, navodi se u saopštenju.

Liberalna Vlada Južne Koreje saopštila je da će podstaći nastavak razgovora radi postizanja trajnog mira na Korejskom poluostrvu.

Bonus video: