u mičigenu

U SAD-u svađa zbog maske završena smrću

Ubijeni čovjek (43) koji je radio u Ministarstvu saobraćaja Mičigena, prethodno je nožem ubo jednog 77-godišnjaka koji mu je u prodavnicu zamjerio što nije nosio masku

9845 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ilustracija, Foto: Beta/AP

Policajka u Grand Ledžu, gradiću u Mičigenu, u SAD, ubila je pištoljem čovjeka osumnjičenog da je u radnji nožem napao drugog koji ga je kritikovao što nije nosio sanitarnu masku.

Policajka je poslije prijave napada nožem, primijetila vozilo napadača i ubila ga kada je izašao iz automobila i, kako kaže, pokušao da je napadne šrafcigerom i nožem, kaže policija.

Ubijeni čovjek (43) koji je radio u Ministarstvu saobraćaja Mičigena, prethodno je nožem ubo jednog 77-godišnjaka koji mu je u prodavnicu zamjerio što nije nosio masku.

Ranjenik je u stabilnom stanju u bolnici.

Guvernerka Mičigena, Grečen Vitmer, naredila je stanovništvu da koristi sanitarne maske u prodavnicama da bi se smanjio rizik od širenja korona virusa.

Međutim, (ne)korišćenje maske je za neke demonstracija "političkog stava" za ili protiv vlasti, a bilo je i drugih slučajeva nasilnih sporova zbog maski. Tako je u maju pripadnika obezbedjenja jedne prodavnice u gradu Flintu vatrenim oružjem ubio čovek kome je čuvar zabranio da bez maske uđe u radnju.

Preporučujemo za Vas