poslednje nedjelje proveo u karantinu

Bolsonaro objavio da je negativan na koronavirus

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama Bolsonaro se fotografisao s kutijom hidroksiklorokina, lijeka protiv malarije koji smatra zaslužnim za svoj oporavak uprkos nedostatku čvrstih naučnih dokaza o njegovoj efikasnosti

4954 pregleda 0 komentar(a)
Bolsonaro, Foto: Beta/AP
Bolsonaro, Foto: Beta/AP

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro objavio je u subotu da je poslednje testiranje pokazalo da je negativan na koronavirus.

On je poslednjih nekoliko nedelja proveo u karantinu jer utvrđeno da je zaražen, piše N1.

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama Bolsonaro se fotografisao s kutijom hidroksiklorokina, lijeka protiv malarije koji smatra zaslužnim za svoj oporavak uprkos nedostatku čvrstih naučnih dokaza o njegovoj efikasnosti.

Bolsonaro je u popratnom tekstu napisao da je njegov PCR test bio negativan, ali nije objavio kad je testiranje obavio niti bilo kakve dodatne pojedinosti.

Predsjednik Brazila je ovog meseca tri puta izvijestio javnost da je pozitivan na koronavirus, uključujući i prvu dijagnozu postavljenu 7. jula.

Od tada je vreme provodio u delimičnoj izolaciji u svojoj predsjedničkoj rezidenciji, javljajući se povremeno javnosti putem videokonferencija. Najavio je da će, čim se u potpunosti oporavi od bolesti, nastaviti da putuje po zemlji.

Bolsonaro je jedan od 2,3 miliona stanovnika Brazila zaraženih koronavirusom, drugoj zemlji posle Sjedinjenih Američkih Država koje su najpogođenije ovom bolešću. Od posljedica kovida-19 u Brazilu je do sada umrlo 85.000 ljudi.

Preporučujemo za Vas