pogoršanje situacije se pripisuje suviše brzom ukidanju restrikcija

Izrael pretekao SAD po broju zaraženih po glavi stanovnika

Od početka pandemije novog virusa u Izraelu je potvrđeno 66.555 slučajeva zaraze, 32.692 Izraelca su se oporavila, a 486 je preminulo

1611 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U protekla 24 sata zabilježena su 2.062 nova slučaja zaraze koronavirusom, saopštilo je danas izraelsko Minstarstvo zdravlja i Izrael je sada zemlja koja je pretekla SAD po broju infekcija po glavi stanovnika.

U SAD koje imaju najveći broj prijavljenih smrtnih i slučajeva zaraze u svijetu, stopa infekcije je 198,64 na milion ljudi.

Sa stopom 210,96 novih slučajeva kovida 19 na milion stanovnika Izrael je od utorka samo iza Omana, Paname, Brazila i Bahreina, sudeći po naučnoj publikaciji Univerziteta Oksford, prenose izraelski mediji.

Ministarstvo je navelo da je u utorak testirano više od 25.000 ljudi.

Od početka pandemije novog virusa u Izraelu je potvrđeno 66.555 slučajeva zaraze, 32.692 Izraelca su se oporavila, a 486 je preminulo.

Po broju preminulih Izrael je i dalje daleko od SAD i mnogobrojnih drugih zemalja sa stopom smrtnosti od 0,97.

Međutim, u toj zemlji broj novozaraženih u jednom danu naglo je porastao u proteklim nedjeljama i iznosi oko 2.000.

Izrael je martu i aprilu bio u stanju da uspješno spriječi veliko širenje zaraze.

Eksperti pogoršanje situacije pripisuju suviše brzom ukidanju restrikcija i nedostatku efektivnog programa praćenja kontakata inficiranih u vrijeme kada je broj novozaraženih u svijetu takoše rekordno visok.