Tramp: Bejrut je napadnut, to je bila bomba

Više libanskih zvaničnika je prethodno reklo da je eksploziju u skladištu u bejrutskoj luci najvjerovatnije izazvalo 2.700 tona amonijaka, koji tu više godina bio uskladišten mimo bezbjednosnih propisa

23612 pregleda 72 reakcija 12 komentar(a)
Detalj iz Libana, Foto: Reuters
Detalj iz Libana, Foto: Reuters

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da su mu generali američke vojske prenijeli da je eksploziju u Bejrutu izazvala "neka vrsta bombe".

"Sreo sam se sa nekim od naših velikih generala i čini se da oni misle da to nije bio događaj izazvan nekakvom fabričkom eksplozijom...Čini se da oni misle da je u pitanju bio napad. Bila je to neka vrsta bombe", kazao je Tramp, a prenijela agencija Asošijejted pres.

Više libanskih zvaničnika je prethodno reklo da je eksploziju u skladištu u bejrutskoj luci najvjerovatnije izazvalo 2.700 tona amonijaka, koji tu više godina bio uskladišten mimo bezbjednosnih propisa.

Zvaničnici demantovali Trampa

Ministarstvo odbrane SAD ne vidi znake da je eksplozija u luci u Bejrutu povezana sa napadom, navodi CNN, pozivajući se na tri neimenovana činovnika Pentagona.

Kako je ukazao jedan od izvora televizije, u slučaju da je bilo indicija da se radilo o napadu, američka vojska u regionu bi bila podignuta u stanje povećane borbene gotovosti i dobila pojačanje. Po njegovim riječima, ništa od toga se nije desilo.

Bonus video: