Tramp još bira mjesto za govor kojim će prihvatiti novu nominaciju

Trampovi prvobitni planovi da održi govor na konvenciji u Šarlotu, u saveznoj državi Sjevernoj Karolini, ili Džeksonvilu, u državi Floridi, poremećeni su zbog koronavirusa. Sada će gotovo cijela konvencija biti održana virtuelno

2251 pregleda 0 komentar(a)
Tramp, Foto: AP Photo
Tramp, Foto: AP Photo

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je danas da će govor kojim će prihvatiti nominaciju za predsjedničkog kandidata Republikanaca, održati ili iz Bijele kuće ili na bojnom polju Getisburga.

"Izbor mjesta za govor o prihvatanju predsjedničke nominacije, koji će biti posljednje večeri Konvencije (Republikanske stranke), suzili smo na dvije lokacije: Veliko bojno polje Getisburga, Pensilvanija, i Bijela Kuća, Vašington", napisao je Tramp na Tviteru.

On je dodao da će uskoro biti donijeta odluka o mjestu sa kojeg će 27. avgusta virtuelno održati govor.

Oba mjesta su vlasništvo savezne države što pokreće pravna i etička pitanja o njihovom korišćenju za politički događaj. Bojno polje iz Građanskog rata u Pensilvaniji bi moglo takođe ponovo da pokrene pitanje predsjednikove odbrane spomenika herojima Konfederacije, koji su pod udarom demonstranata u okviru pokreta "Životi crnaca vrijede".

Trampovi prvobitni planovi da održi govor na konvenciji u Šarlotu, u saveznoj državi Sjevernoj Karolini, ili Džeksonvilu, u državi Floridi, poremećeni su zbog koronavirusa. Sada će gotovo cijela konvencija biti održana virtuelno.

Bonus video: