Trampova konferencija za medije prekinuta zbog pucnjave blizu Bijele kuće

Tramp se poslije nekoliko minuta vratio u salu i rekao da je policija ranila jednu osobu koja je prebačena u bolnicu

10978 pregleda 27 reakcija 3 komentar(a)
Tramp napušta konferenciju zbgo pucnjave, Foto: CBP/REUTERS
Tramp napušta konferenciju zbgo pucnjave, Foto: CBP/REUTERS

Američki predsjednik Donald Tramp sinoć je iznenada izveden iz prostorije u Beloj kući gdje se održavala konferencija za novinare, zbog pucnjave koja se dogodila izvan ograde predsjedničkog kompleksa u Vašingtonu.

Tramp se poslije nekoliko minuta vratio u salu i rekao da je policija ranila jednu osobu koja je prebačena u bolnicu. Dodao je da je, kako mu je rečeno, osumnjičena osoba bila naoružana, ali da je sada sve pod kontrolom.

Vlasti su kasnije navele da je uniformisani pripadnik Tajne službe otvorio vatru i ranio čoveka u sukobu blizu Bijele kuće zbog čega je predsednik Tramp na kratko izveden iz sale za brifinge za vreme konferencije za medije prenošene uživo.

Kompleks Bijele kuće nije bio ugrožen i niko pod zaštitom Tajne službe nije bio u opasnosti, rekao je šef uniformisanog odeljenja Tajne službe Tom Saliven.

Saliven nije dao ime ranjenog čoveka starog 51 godinu, niti je rekao u kom je stanju. Vatrogasna služba Vašingtona navela je da je čovjek zadobio ozbiljne i moguće kritične povrede.

Po riječima Salivena čovek je tvrdio da je naoružan, agresivno se kretao ka policajcu i izgledao je spreman da puca pre nego što je policajac na njega pucao jednom. Saliven nije rekao da li je čovek zaista bio naoružan.

Policija pokušava da utvrdi motiv i vlasti istražuju da li je taj čovjek imao istoriju mentalne bolesti.

Bonus video: