Koronavirus se brzo širi u glavnom gradu Južne Koreje

Zdravstveni radnici u trci su da utvrde trag prenosa zaraze koja potiče iz crkvenih okupljanja, restorana, škola i radničke populacije

1793 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Južne Koreje, Foto: Beta/AP
Detalj iz Južne Koreje, Foto: Beta/AP

Južna Koreja prijavila je danas 246 novih slučajeva zaraze koronavirusom, peti uzastopni dan trocifrenog povećanja broja zaraženih, dok virus nastavlja brzo da se širi u glavnom gradu gdje su crkve postale glavna žarišta.

Južnokorejski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti objavio je danas ove podatke, a sa novim ciframa ukupno je u posljednjih pet dana zabilježeno 959 novozaraženih, uz ukupno 15.761 slučajeva zaraženih u zemlji i 306 umrlih.

Centar je naveo da su od 246 novih slučajeva zaraze u poslednja 24 časa 202 prijavljena iz gusto naseljene gradske oblasti Seula, u kome živi polovina od južnokorejskih 51 miliona stanovnika.

Zdravstveni radnici u trci su da utvrde trag prenosa zaraze koja potiče iz crkvenih okupljanja, restorana, škola i radničke populacije.

Još jedna crkva u sjevernom delu Seula predvodjena velikim kritičarem južnokorejskog predsjednika Mun džae-ina pojavila se kao glavno žarište infekcija. Zdravstveni radnici su do juče popodne zabilježili preko 300 zaraženih povezanih sa članovima te crkve.

Bonus video: