Lukašenko: Branićemo Rusiju u slučaju agresije zapadnih zemalja

U avgustu naložio ministarstvu odbrane da pažljivo nadgleda kretanje snaga NATO u Poljskoj i Litvaniji i da vojnike na zapadnoj granici stavi u stanje pripravnosti

3474 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da će njegova zemlja stupiti u rat u slučaju agresije zapadnih zemalja na Rusiju.

"Ako neko pokuša da izvede čin agresije protiv Rusije kroz Bjelorusiju ili blizu Bjelorusije, naša vojska sa 60 do 65 hiljada pripadnika ući će u rat, jer je Zapad naša zona odgovornosti", rekao je Lukašenko u juče objavljenom intervjuu za ruske medije.

Lukašenko je dodao da će njegova zemlja "požuriti da brani Rusiju" ako se "nešto nalik tome desi u zapadnom pravcu, sjeverno ili južno" od Bjelorusije, prenijela je agencija TASS.

Predsjednik Bjelorusije, mjesec dana suočen sa masovnim antivladinim protestima koje nastoji da uguši represijom i hapšenjima, u avgustu je naložio ministarstvu odbrane da pažljivo nadgleda kretanje snaga NATO u Poljskoj i Litvaniji i da vojnike na zapadnoj granici stavi u stanje pripravnosti.

Bonus video: