Pad slučajeva zaraze koronavirusom u Južnoj Koreji: Ublažena stroga pravila distanciranja u Seulu

Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti saopštila je da je 109 novih slučajeva zaraze zabilježeno u zemlji u posljednja 24 časa

2101 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Seula, Foto: Reuters
Detalj iz Seula, Foto: Reuters

Južna Koreja prijavila je danas najmanji broj slučajeva zaraze koronavirusom u periodu od oko mjesec dana u kojem je ublažavala stroga pravila socijalnog distanciranja u široj oblasti Seula.

Korejska agencija za kontrolu i prevenciju bolesti saopštila je da je 109 novih slučajeva zaraze zabilježeno u zemlji u posljednja 24 časa, što čini ukupno 22.285 zaraženih i 365 umrlih.

To je 12. uzastopni dan da je dnevni skok zaraženih oko 100, a današnjih 109 slučajeva je najniži broj od sredine avgusta.

Vlada je juče ublažila uputstva za fizičko distanciranje u gradskom dijelu Seula, navodeći kao razlog silazni trend zaraze i zabrinutost zbog zarada ljudi.

Prema novim propisima koji zvanično stupaju na snagu od danas i trajaće naredne dvije nedjelje, u kafićima i pekarama dozvoljeno je da se klijenti služe u radnjama i ponovo su otvorene teretane, te omogućene vanškolske aktivnosti.

Ukinuta je i zabrana da se večera u restoranima poslije 21 sat.

U tim objektima i dalje moraju da se primjenjuju neki propisi socijalnog distanciranja, kao što je da posjetioci moraju da sjede sa bar jednim sjedištem razmaka jedan od drugog ili da nose maske.

Bonus video: