Zašto je Donatela Versaće objavila rat tvorcima serije o Đaniju

Versaće porodica je izdala dva saopštenja u kojima seriju etiketira kao "djelo fikcije", i ocjenjuje Ortin bestseler kao "grozan, senzacionalan i pun tračeva i spekulacija"
752 pregleda 5 komentar(a)
Donatela Versaće, Foto: Shutterstock
Donatela Versaće, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.01.2018. 12:09h

Italijanski modni dizajner Đani Versaće, miljenik princeze Dajane, Elton Džona i Elizabet Harli, ubijen je 1997. godine na stepenicama svoje velelepne vile u Majamiju naizgled nasumičnom aktu nasilje. Vođa modne imperije vrijedne milijardu funti imao je samo 50 godina.

Danas je Versaćeovo ubistvo u centru rata između njegove sestre Donatele i tvoraca nove TV drame o smrti kreatora.

"Ubistvo Đanija Versaćea: Američka krimi priča" naziv je filma koji je motiv zavade Donatele i ljudi koji rade na projektu, uključujući uglednu novinarku Vanity Faira Morin Ort. Njena knjiga "Vulgar Favours" je zapravo osnova za seriju o kreatoru, a porodica Versaće je optužuje da fabrikuje "bezobrazne" laži kako bi izvukla korist.

Serija od devet djelova, počela je sa emitovanjem u Americi prošle nedjelje i prema planovima, emitovaće se naredne tri sedmice. Serija je dobila pozitivne kritike od publike.

Nakon emitovanja, Versaće porodica je izdala dva saopštenja u kojima seriju etiketira kao "djelo fikcije", i ocjenjuje Ortin bestseler kao "grozan, senzacionalan i pun tračeva i spekulacija".

Ort tvrdi da je čuveni dizajner zapravo krio da ima virus HIIV. Versaćijevi uzvraćaju da je "autorka ignorisala oprečnu informaciju porodice koja je bila u boljoj poziciji da zna činenice o njegovom životu".

Ort insistira da "stoji iza svake riječi" iz knjige.

'Versaće je obožavao bogatstvo, slavu i umjetnost i da priželjkivao je određeni status. Versaće je sebi priuštio, plaćao najbolje fotografe, najbolju odjeću za sebe i sestru kako bi pozirali za naslovnice časopisa...Njegova porodica, velelepne kuće, ilustracije, stranke, poznati prijatelji kao što su Elton Džon i Sting... - sve je to bila hrana za njegovo brendiranje."

Versaćeovo ogromno bogatstvo naslijedila je Donatelina kćeka Alegrea. Danas ona (31) vodi povučen živoz i bori se sa anoreksijom.

Donatela je jedna od najpriznatijih žena na svijetu, ali je priznala "izlet" među kokainske zavisnike nakon ubistva brata Đanija. Navodno je "čista" od 2004.

Bonus video: