"Stižu vakcine": Tramp se vratio u Bijelu kuću

"Otišao sam u bolnicu, nisam se najbolje osjećao i već prije dva dana sam se osjećao sjajno... Živimo u najboljoj zemlji na svijetu", rekao je Tramp

11718 pregleda 1 komentar(a)
Tramp, po povratku u Bijelu kuću, Foto: AP Photo
Tramp, po povratku u Bijelu kuću, Foto: AP Photo

Američki predsjednik Donald Tramp se, poslije trodnevne terapije u bolnici Volter Rid, vratio u Bijelu kuću, nedugo pošto je poručio Amerikancima da ne treba da se plaše kovida-19, ni da dozvole da pandemija zavlada njihovim životima.

Tramp je oko pola sata poslije ponoći izašao iz bolnice i ušao u helikopter "Marine One", kojim je prebačen do Bijele kuće.

Ipak, nešto kasnije na Tviteru objavio je kratku poruku u kojoj je Amerikancima poručio da na raspolaganju imaju najbolje ljekove, nedavno razvijene.

"Otišao sam u bolnicu, nisam se najbolje osjećao i već prije dva dana sam se osjećao sjajno... Živimo u najboljoj zemlji na svijetu", rekao je Tramp.

"Sada sam dobro... Vakcine stižu uskoro", rekao je Tramp.

Kako je najavljeno, Tramp će nastaviti da prima terapiju u Bijeloj kući, a njegov lekar Šon Konli je rekao da je predsjednik SAD ispunio sve uslove da bude pušten iz bolnice, prenosi RTS.

"Iako nije sasvim zdrav... podržali smo njegov izlazak iz bolnice", rekao je Konli.

Tramp je, prije izlaska iz bolnice, poručio Amerikancima da se ne plaše kovida-19, kao i da ne treba da dozvole da pandemija kontroliše njihove živote.

Izlazak američkog predsjednika iz bolnice, suštinski, predstavlja i signal za nastavak kampanje pred predsjedničke izbore u SAD, koje su u prethodna tri dana, koliko je Tramp boravio u bolnici, nekako pali u drugi plan.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, kandidat demokrata Džo Bajden ima ozbiljnu prednost u odnosu na Trampa.

Bonus video: