"Osjećam se odlično": Tramp prvi put u javnosti po izlasku iz bolnice

Bijela kuća još nije zvanično saopštila da li je Tramp i dalje pozitivan na koronavirus

7403 pregleda 173 reakcija 1 komentar(a)
Tramp, Foto: AP Photo
Tramp, Foto: AP Photo
Ažurirano: 10.10.2020. 21:56h

Američki predsjednik Donald Tramp, koji se danas prvi put pojavio u javnosti od izlaska iz bolnice gdje se liječio od koronavirusa, izjavio je sa balkona Bijele kuće da se "osjeća sjajno", prenio je Glas Amerike (Voice of America - VoA).

Tramp, koji se pojavio noseći masku, uklonivši je sa lica tokom govora, obratio se sa terase Bijele kuće tokom događaja organizovanog pod nazivom "Miran protest za rad i red" na kojem je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi koji su stajali na travnjaku ispod terase.

Tokom šesnaestominutnog govora Tramp je, između ostalog, rekao da će vakcina protiv Kovida-19 biti biti veoma brzo razvijena.

"Nestaće i već nestaje", rekao je američki predsjednik, aludirajući na koronavirus koji je u zdravstvenom i ekonomskom smislu paralisao SAD i čitav svet.

Uoči obraćanja američkog predsjednika iz Bijele kuće je u petak saopšteno da će Tramp biti testiran na Kovid-19 i da neće izlaziti u javnost ako se utvrdi da i dalje može širiti virus. Za sada nije poznato da li je test sproveden i kakvi su rezultati.

Tramp, koji je odbio učešće u virtuelnoj debati sa protivkandidatom Džozefom Bajdenom, planiranoj za 15. oktobar, koja je u međuvremenu otkazana, najavio je svoje prisustvo na stranačkom skupu u ponedjeljak u gradu Sanfordu u američkoj državi Florida.

Bonus video: