Uragan Zeta pogodio Meksički zaliv: Najmanje jedna osoba poginula

Uragan Zeta pogodio je juče područje Nju Orleansa, rušio zgrade i izazvao nestanak struje, prije nego što se probio kroz Misisipi i Alabamu

2054 pregleda 6 komentar(a)
Detalj sa obale, Foto: Reuters
Detalj sa obale, Foto: Reuters

Najmanje jedna osoba je poginula u uraganu Zeta koji je pogodio Nju Orleans i veći deo obale Meksičkog zaliva, praćen obilnim kišama i opasnim olujnim udarima što je izazvalo nestanak struje u gradu.

Uragan Zeta pogodio je juče područje Nju Orleansa, rušio zgrade i izazvao nestanak struje, prije nego što se probio kroz Misisipi i Alabamu.

Zeta je sa uragana druge kategorije i udarima vjetra od 177 kilometara na sat, oslabila na uragan prve kategorije sa vetrovima od 80 kilometara na sat kada je stigao u južni Misisipi, ali meteorolozi kažu da je i dalje opasan po život.

Iako je uragan napravio haos na jugu, neki stanovnici su brinuli o predstojećim predsjedničkim izborima.

"Mnogo puteva je trenutno blokirano zbog drveća koje je srušio jak vetar. Nadam se da će gradska vlast da očisti puteve do 3. novembra, tako da će svi moći da izađu na izbore i glasaju", rekao je Mekenzi Umanco lokalni stanovnik.

Više od 875.000 stanovnika ostalo je bez električne energije u Luizijani, Misisipiju i Alabami, uključujući oko 350.000 u Nju Orleansu.

Bonus video: