Vođa jakuza "pao" nakon 13 godina: Odale ga slike istetoviranog tijela

"Osumnjičeni je priznao da je vođa pod grupe Jakuza Kodokai", rekao je portparol tajlandske policije, ali nije priznao ulogu u ubistvu za koje ga traže. Ta grupa dio je jedne od najvećih bandi jakuza, Jamaguči-gumi
63 pregleda 2 komentar(a)
Šigeharu Širaij, Foto: Beta
Šigeharu Širaij, Foto: Beta
Ažurirano: 11.01.2018. 12:20h

Tajlandska policija uhapsila je jednog od vođa japanskih jakuza otkrivenog poslije 13 godina bjekstva pomoću slika njegovog istetoviranog tijela na internetu.

Sedamdesetdvogodišnji Šigeharu Širai, priveden je juče u Lopburi, gradiću u centru Tajlanda.

"Osumnjičeni je priznao da je vođa pod grupe Jakuza Kodokai", rekao je danas portparol tajlandske policije, ali nije priznao ulogu u ubistvu za koje ga traže. Ta grupa dio je jedne od najvećih bandi jakuza, Jamaguči-gumi.

Japanske vlasti ga traže zbog učestvovanja u ubistvu rivala 2003. godine.

Ubrzo poslije ubistva Širai je nestao i sakrio se u Tajlandu gdje se oženio. Tajna o njegovom skrovištu je izgleda bila dobro čuvana dok jedan lokalni list nije objavio sliku jednog mršavog čovjeka sa velikim tetovažama po tijelu i bez vrha jednog malog prsta.

Slika je 10.000 puta podijeljena preko interneta, i privukla je pažnju japanske policije koja je zatražila od Bangkoka da istraži stvar.

On je zvanično uhapšen zbog ilegalnog boravka na Tajlandu pošto nije imao ni pasoš ni vizu i biće izručen Japanu gdje će mu se suditi.

Prema tajlandskoj policiji on je živio povučeno od dolaska u Tajland prije 13 godina, dobijao je novac dva ili tri puta godišnje od jednog Japanca koji ga je posjećivao.

Jakuza bande, nalik na mafiju, dio su japanskog društva vjekovima i po procjeni imaju 60.000 članova. Dok same bande nisu ilegalne, veći dio njihove imovine stečen je ilegalno kroz kocku, prostituciju, trgovinu drogom i sajber hakovanje, ali investiraju i u legalne poslove kao što je reciklaža.

Bonus video: