Trampov šef kabineta pozitivan na koronavirus: Još nekoliko zaposlenih zaraženo?

Tramp je više puta rekao da nacija "zaokružuje zaokret" u vezi pandemije, koja je biračima bila prva tema na izborima u utorak

7010 pregleda 1 komentar(a)
Medouz, Foto: Reuters
Medouz, Foto: Reuters

Šef kabineta američkog predsjednika Donalda Trampa, Mark Medouz, pozitivan je na koronavirus, potvrdilo je juče dvoje visokih zvaničnika administracije.

Jedan zvaničnik je rekao da je još nekoliko zaposlenih imalo pozitivne rezultate na virus, koji je ove godine usmrtio više od 236.000 Amerikanaca.

Nisu saopšteni detalji o tome kako se Medouz zarazio, niti o njegovom trenutnom stanju.

Medouz, Trampov glavni savjetnik i bivši poslanik Sjeverne Karoline, redovno je pratio američkog predsjednika na svim predizborim skupovima, a posljednji put se u javnosti pojavio u srijedu rano ujutru bez maske kada je Tramp lažno proglasio pobjedu u prebrojavanju glasova.

Američki predsjednik je prošlog mjeseca tri noći proveo u bolnici, u vrijeme ključnog perioda svoje kampanje za reizbor.

Tramp je više puta rekao da nacija "zaokružuje zaokret" u vezi pandemije, koja je biračima bila prva tema na izborima u utorak.

Broj slučajeva KOVID-19 u SAD povećao se za više od 50 odsto u posljednje dvije nedjelje.

Prema analizi Asošiejted presa i podataka sa Univerziteta Džons Hopkins, sedmodnevni prosek novih dnevnih slučajeva porastao je sa 61.166, koliko je bilo 22. oktobra na 94.625 zabilježenih 5. novembra.

Sjedinjene Države su treći dan zaredom zabilježile više od 100.000 slučajeva koronavirusa, a ukupno je zaraženo više od deset miliona ljudi.

Bonus video: